Op de bres voor leven en gezin in Europa 1, 2, 3

De beschermwaardigheid van het menselijk leven in Europa staat onder druk:
1. De Nederlandse minister Ploumen werkt met steun van het Europese Parlement (stemming van 14 februari 2017) aan een internationaal abortusfonds voor ontwikkelingslanden.
2. Een Frans verbod (16 februari 2017) op het verspreiden van informatie die een vrouw mogelijk kan afhouden van een abortus is een aanslag op de vrijheid van meningsuiting. Gezien de belangrijke rol van Frankrijk in de Europese Unie is de Franse wet ook een gevaar voor onze vrijheid.
3. De twee miljoen handtekeningen van One of Us ter bescherming van het menselijk embryo werden door de Europese Commissie in mei 2014 aan de kant geschoven.

Neem daarom actie:
1. De handtekeningen van de Europese burgers willen we opnieuw onder de aandacht brengen van de Europese Commissie door een verzoekschrift van deskundigen uit heel Europa. Ben je / bent u werkzaam in de politiek, als jurist of in de zorg (artsen, verpleegkundigen!), teken dan vóór 9 mei (Europadag) via de website.
2. Kom naar het One of Us Forum op 27 mei in Boedapest. Geef je op via de website. Voor meer activiteiten voor het leven en voor het gezin rond die datum, zie de agenda van de World Congress of Families.
3. Steun Schreeuw om Leven. Wij zijn lid van de Europese Federatie One of Us.